10. 6. 2015

Essence, the gel nail polish in '13 True Love' | (Late) Polished Monday #14

Svého času jsem laky na nehty značky Essence měla hodně ráda. Nabízí širokou škálu odstínů za přijatelnou cenu. S každou limitovanou edicí se stávající nabídka rozrůstá o další kousky. Jenže Essence se zachtělo po inovaci a "zlepšení" formule a vzhledu lahvičky laku, a tak se laky změnily k nepoznání. Každý, kdo se aspoň trochu pohybuje v kosmetických vodách si všiml, že laky se začaly mnohem více olupovat a nic nevydržely. Po internetu se rozšířily negativní ohlasy. V té době jsem tedy od laků Essence upustila a používala jsem spíše laky na nehty z parfumerií. 
Poměrně nedávno ale Essence přišlo opět s další inovací laků, které se právě pyšní označením "the gel nail polish". Nedalo mi to, prozkoumala jsem, o co vlastně jde a co si o tom myslí první kupující a zase jsem se pro laky Essence nadchla - rozhodla se jim dát druhou šanci. 
Při nedávné návštěvě drogerie DM jsem chvíli šmejdila před stojanem Essence a (kromě dvou kousků z aktuální limitované edice Brit Tea) odnesla jsem si lak na nehty v odstínu 13 True Love.



Na fotce můžete vidět lak po 3 dnech nošení s použitím pečujícího laku Miracle Cure od Sally Hansen jako podkladového laku (i nadlaku). Na nehtech jsem během žádného z dnů nezaznamenala olupování, ani vytvoření bublinek, otlačenin nebo rýh. Zkrátka ničeho. Nehty vypadají jako čerstvě nalakované. 
Při lakování jsem neměla žádné problémy, protože štěteček je u těchto laků široký a mírně zaoblený, takže se s ním dobře pracuje. Lak dobře kryje už v první vrstvě - pro intenzitu barvy a ze zvyku jsem aplikovala vrstvy dvě. Schne rovněž poměrně rychle. Jediné, co bych laku mohla vytknout je to, že se chová jako chameleon - na každém světle totiž vypadá jinak. Někdy více do růžova, jindy do červena, nebo dokonce i do odstínu burgundy. 
Laky na nehty od Essence vám tedy můžu jen a jen doporučit. Sama si určitě pořídím nějaký další. 

Máte zkušenosti s těmito novými laky od Essence?