14. 11. 2014

Dobré ráno z Bageterie Boulevard

Dobré ráno :)
Vzhledem k tomu, že vím, jaké jsou mé stravovací návyky co se týče snídaní a také vím, že jim přes týden moc nedám, protože vstávám brzo a můj žaludek zkrátka není schopný takhle brzo ráno něco zpracovat, tak jsem si řekla, že dneska ráno vyzkouším nějaké snídaňové menu v Bageterii Boulevard. Do Bageterie (pobočka v Libercci v Pražské ulici) chodím často, v podstatě jsem tam pečená vařená, a tak abych udělala nějakou změnu a překvapila nejenom sebe, ale i obsluhující, které tam mou objednávku znají už navzpaměť, rozhodla jsem se vyzkoušet jejich míchaná vejce s toastem a ovocným čajem. A neudělala jsem špatně.




Mé pozornosti také neuniklo (už asi před týdnem/čtrnácti dny) že v Bageterii změnili design podlahy v přízemí. Nevím, jestli byl tohle krok tím správným směrem (upřímně se mi to až tak nelíbí), ale je na druhou stranu pravda, že ta bílá podlaha byla s ohledem a celý interiér trochu jednoduchá.


 A abych měla ráno ještě příjemnější, na Facebooku jsem zjistila, že byl vpuštěn na internet nový trailer filmu Fifty Shades of Grey (Padesát odstínů šedi). I přes veškeré své výhrady, které jsou stejné, jako všech ostatních fanoušků této trilogie (točí se kolem výběru herců pro ústřední dvojici), jsem z traileru naprosto unešená a už se nemůžu dočkat, až bude film v kinech :) Jen je mi líto, že film u nás nepůjde do kin na sv. Valentýna, jak je avizováno v samotném traileru a na doprovodných plakátech, ale už 12. února. Mělo to takové své "kouzlo" :)


Doprovodnou písničkou k traileru je Haunted od Beyoncé.

Znáte a chodíte rádi do Bageterie Boulevard? Co si tam nejčastěji objednáváte? A co říkáte na nový trailer Fifty Shades?



10. 11. 2014

Carey Heywood: ON

Světe div se! Po dlouhé době vám přináším recenzi na knížku, kterou jsem nedávno dočetla. Mám tu sice resty ohledně jiných knížek, ale protože valná většina z nich si žádá re-reading (protože si z nich nepamatuju absolutně nic), rozhodla jsem se, že je nechám na později a dostanu se k nim postupně, zatímco vám přinesu recenze na něco aktuálního. Pusťme se do toho.

Originální název: Him
Série: Him, 1
Nakladatelství: Galatea
Rok a měsíc vydání: 10/2014
Počet stran: 231
Žánr: YA (minulost), NA (současnost), Romance, Contemporary Romance

Anotace
Posledních sedm let se snažila na svou první lásku zapomenout. A setkání po letech může vyvolat bolestné vzpomínky na jednu osudovou noc...
Sára Millerová nenavtívila svůj domov v rodné Atlantě už dlouhých sedm let. Nic na světě by ji nepřimělo vrátit se zpátky domů, kdyby nebylo svatby jejího milovaného staršího bratra. Mísí se v ní pocit štěstí, že znovu uvidí svou rodinu, ale zároveň i obava, aby se nesetkala s NÍM. Nikdo z její rodiny netuší, proč se tehdy bez rozloučení odstěhovala tak daleko a co ji k tomu vedlo... Ví to jen ON...

Polished Monday #11 & #12

Je pondělí a to znamená jediné - Polished Monday je tady! 
V dnešním, v pořadí již 11. a 12. příspěvku v této sérii, bych se s vámi ráda podělila o dva nové laky na nehty, které do mé sbírky přibyli poměrně nedávno.


Prvním z nich je lak na nehty značky Dior v odstínu 970 Nuit 1947. Jedná se o krásný temně rudý lak, který se na světle někdy tváří téměř jako černý, jindy jsou zase vidět jeho rudé odlesky. Scháněla jsem se po nějakém dalším laku na nehty, který by byl vhodný jak na podzim, tak i na zimu a právě panující mezidobí, a trefila jsem do černého. Líbí se mi trend hodně tmavých nehtů, jen mi přijde, že černá je moc násilná, a tak jsem hledala vhodnou alternativu. Tu jsem našla právě u tohoto krasavce.
Výdrž laku s přehledem 7 dní s drobným oloupáním špiček.