31. 7. 2012

Dolánky 04/11

Blíží se k nám bouřka, takže popisek k těmhle fotkám musím sepsat v rychlosti, než mi začne stávkovat net.

Krátce po začátku školního roku (10. září) se nás dalo dohromady 5 rodin, které se znají už opravdu hodně dlouho, a podelší době jsme vyrazili na společný výlet do nedalekých Dolánek (část města Turnov), kde jsme se rozhodli jít po stopách Indiánů za jejich ukrytým pokladem. Prošmejdili jsme xy lesů, prolezli dvě jeskyně (další z mých zážitků na celý život), prošli se po skalách a dokonce našli i pár hub. Mám ráda takové výlety se známými, které znám v podstatě už od malička. Nejlepší na tom jsou nohy uchozené až kamsi, popovídání si a skvělá atmosféra.
Níže a v celém článku máte několik fotek z okolí Dolánek ;)

Holiday '11: Zakynthos

Minulý rok jsme poprvé vyrazili na pořádnou dovolenou k moři, ještě ke všemu letecky, takže si asi dokážete představit ten chaos ohledně balení, plánování a uskutečnění odjezdu do Prahy na Ruzyni, trávení nějaké té chvíle na letišti před odletem a samotného odletu. Bože, to byl zase jednou zážitek :D Upřímně, prodělalal jsem, jako obvykle, opravdu moc pěknou cestovní horečku a let letadlem na Zakynthos se neobešel bez jistých obtíží :D
Nicméně jsme úspěšně přistáli v hlavním městě na letišti, přepravili se autobusem k hotelu a zabydleli se (kdyby někoho zajímalo, kde konkrétně jsme byli ubytovaní - Řecko, ostrov Zakynthos, oblast Agios Sostis, hotel Tereza).
Na Zakynthosu jsme strávili krásných 14 dní. První 3 dny jsme pobývali zejména v hotelovém "areálu" a na nedaleké pláži, následující týden jsme měli půjčené auto, takže jsme 40 km ostrov projeli křížem krážem, a posledních 5 dní jsme opět strávili v hotelovém "areálu". Ačkoliv se to nemusí zdát jako nějaká extra zábava, já si to i přesto užila.
Níže, a v celém článku, se můžete podívat na několik fotek.


Frozen Dam and the Divers

Dalším z mých fotkových článků se stalo téma zamrzlé přehrady a potápěči.
Táta se totiž již druhým rokem potápí díky "místnímu" potapěčskému centru Snakesub (odkaz na webové stránky tady), a účastní se tudíž i různých potapěčských akcí, kurzů apod. Předloni a letos v Květnu tomu bylo vodní "safari" v Egyptě (potápění v různých oblastech Rudého moře), naopak letos na "Jaře" (18. a 21. března) tomu bylo potápění na zamrzlé Jablonecké přehradě. Díky tomu táta získal potvrzení o absolvování kurzu potápění pod ledem, a zároveň v jeskyních, neboť v tom ve skutečnosti není moc velký rozdíl.
Jelikož se mi potápění jako takové zalíbilo (ne že bych se potápěla sama :D), moc ráda takhle někam s tátou jezdím, když se chystá někde potápět. Díky tomu vám nyní přináším něco málo přes 20 fotek z mrazivého potápění.

18. BŘEZNA 2012


30. 7. 2012

France and England - from 10 to 17 Sept. 2010

A teď z trochu jiného soudku, ale zůstaňme u fotek.
Před dvěma lety, tedy v roce 2010, jsem se díky tátovu nečekanému rozhodnutí a příležitosti od školy zúčastnila 7 denního poznávacího zájezdu do Francie a Anglie. ANGLIE !! Chápete to ?? :D Já, v té době, a ještě nedávno, ohromný fanoušek Harryho Pottera, se mám podívat do ANGLIE !! Něco nepředstavitelného :D Samý óch a ách :D Byla jsem štěstím bez sebe :D Ale to si asi dokážete představit.


New Year's Eve '11

Loňský Silvestr byl jiný, než Silvestry předtím. Nejspíš to bude tím, že už s bráchou dospíváme. Vloni mu bylo 16 let a rozhodl se slavit SIlvestra se svými kamarády, místo s rodinou. Ale já, místo toho, abych se držela jeho "vzoru" (no, tak přece jen mi bylo 18 let), jsem se rozhodla trávit Silvestra s rodiči, malou sestrou (teď už 6 let) a známými. Upřímně, nemám ráda chození po diskotékách, dávám radši přednost třeba narozeninové oslavě jen v okruhu přátel, u někoho doma, nebo třeba si jít někam posedět, než takhle někde trajdat. Nevím, byla jsem na diskotéce jen párkrát, moc mě to nebavilo, tak se takovým akcím prostě vyhýbám. A nestěžuju si. Mnohdy tak zažiju mnohem více zábavy, než pozorovat, jak se mí pubertální kamarádi opíjí a vážou se s dalšími nalitými puberťáky. Už jsem prostě taková.
Rozhodně jsem nelitovala, když jsem byla takhle jen v okruhu rodiny a známých. Náhodou mě to moc bavilo. Asi od 8 hodin jsme jen seděli, popíjeli ať už alko, či nealko, pojídali různé drobnosti jako jdou jednohubky, chlebíčky, oříšky, brambůrky aj. laskominy, které k takovému posezení patří. Samozřejmě nechyběla hezká domácí atmosféra a neváznoucí konverzace.
O půlnoci jsme vyrazili na místní fotbalové hřiště, kde se měl uskutečnit parádní ohňostroj, o který jsme se nakonec zasloužili sami. A i tak to byl večer bez jediné chybičky :)


Christmas '09 & '11

Zdravím :)
Jelikož nemám moc co kosmetického a módního, co bych přidávala, rozhodla jsem se sem dávat i fotky týkající se mého osobního života (ačkoliv není nějak něčím vyjímečný), jelikož jsem ráda, když se můj blog bude postupně rozrůstat o různorodé články a nebude se jen tak podobat ostatním blogům. To je však jen můj názor, jaký ho máte vy, to netuším, ale byla bych ráda, kdyby jste ho, jako návštěvníci, začali, ktřeba i časem, nějakým způsobem projevovat :) Doufám v to, že si bude tento blog získávat své pravidelné čtenáře, ačkoliv to ze začátku může chvíli trvat.

Teď už ale k náplni článku.
Můj notebook, která jsem dostala k Vánocům v roce 2010 tuším, opět začal stávkovat a táta ho musel nečekaně zreinstalovat. Já hlava děravá jsem si nestihla zálohovat fotky, takže, zaplať bůh Facebooku, jsem mnou focené fotky sháněla všude možně. Nakonec jsem dala dohromady xy fotek a rozhodla jsem se je vám postupně v tomto, a v pár dalších článcích, je ukázat.
V tomto článku bych vás ráda seznámila s tradicí slavení Vánoc u nás v rodině.

VÁNOCE r. 2009



28. 7. 2012

Random Wishlist

Vznikl jen tak nudy, když jsem neměla na praxi co dělat, ale do těch výrobků jsem se prostě zamilovala :D


č. 1 - PLANET SPA
O této značce jsem už hodně slyšela a když se tak podívám na ty tubičky, no kdo by odolal :)

Outfit for a Dam

Slíbený outfit. Není nic moc, nevěděla jsem, co si na sebe vzít, jelikož jsem ani nevěděla, jaké bude počasí. Fotka taky nevyšla nijak valně, nejsem fotogenický typ, tak jsem to vzala tak nějak. Nicméně, jak můžete z toho "kousku" vidět, měla jsem na sobě kostkovanou košili, pod níž jsem měla bílé tílko s krajkou, dále šedé kalhoty a černé boty značky Reebok. Vlasy jsem si vyčesala do vysokého drdolu. Chybět nesměl řetízek, který jsem dostala od táty k Vánocům, a jeden dlouhý náhrdelník. Uši zdobily stříbrné drátkové náušnice ve tvaru kuliček. Není nad pohodlnost.

Nivea Diamond Gloss

Delší dobu jsem si v konceptech sušila článek připravený na recenzi šampónu od Nivei, Diamond Gloss.


Jedná se o šampón určený pro dlouhé, polodlouhé a unavené vlasy bez lesku, kterým je potřeba dodat šmrnc a lesk. Unikátní složení s diamantovými částečkami umožňuje, že zanechává ve vlasech třpyt diamantu. Vlasy jsou tak oslnivě lesklé, hebké a pružné. Tak zní definice podle zadního obalu šampónu.


No, nejedná se o tvrzení proti tvrzení, takže musím říct, že šampón vlasy opravdu rozjasňuje, jsou krásně hebké a v rámci možností lesklé.


Co se konzistence týče, je spíše řidčí než hustší, třpytí se, dobře se nanáší a pění.


Nevím, co bych tomuto šampónu měla vytknout. Třešničkou se naopak stává příjemná vůně a fakt zařazení mezi ty lepší produkty vlasové kosmetiky.


Gestil Wonder: Regenerační zábalový krém

V tomto článku bych vám ráda chtěla představit tento jedinečný kosmetický produkt z oblasti vlasové kosmetiky, který dodá vašim vlasům zdravý vzhled.



Rexona Women Fragrance Collection - HAPPY

Představuji vám antiperspirant značky Rexona. Nejspíš ho budete znát. Jedná se o kousek z nové parfemované kolekce a nese název 'Happy'. 
Happy je výrazná melodie ovocných plodů lehce překrytá vyzývavým dotykem akordů černých ríbezlí a broskve ukrytá ve vzrušující směsi s divokou malinou. Srdce odkrývá tóny pestré směsy opojného jasmínu, delikátní konvalinky, exotické magnólie a půvabné růže, která dodává vůni její ženskost. V dokonalé harmonii s vanilkou a muškátem vytváří neopakovatelné dřevité akordy, které dávají volný průchod vaší radosti.
- zdroj

Dle mého názoru má svěží vůni a je mnohem lepší, než jeho "kolega", antiperspirant 'Sexy'.

AVON Natural Herbal: Nourishing Mist

Začátkem Června jsem měla hodně práce (chodila jsem na praxi), takže jsem neměla čas se pořádně ozvat na blogu, no nakonec jsem se o víkendu rozhodla vám dát vědět o jednom kosmětickém přípravku: AVON Natural Herbal: Nourishing Mist. Jedná se o masku na vlasy, která se nastříká na umyté, lehce proschnuté, vlasy, a dodá vlasům zdravý a lesklý vzhled. Já osobně s ní jsem moc spokojená, vlasy jsou pak opravdu vyživené a lesklé :)

Balea Pflegendes Gesichtswasser & Balea YOUNG 'Never Ending Story'

V Úterý, 5. června, jsem se v Nise stavovala v drogerii DM, protože jsem si potřebovala koupit kosmetické tampóny a čistící pleťovou vodu. Procházela jsem tak regály až jsem narazila na kosmetické přípravky značky Balea. Vím, že si jedna spolužačka od té značky kupuje "mazátko" (balzám na rty v "tužce"), tak jsem si řekla, že ji zkusím. Koupila jsem si vyživující čistící pleťovou vodu a balzám na rty. Pleťová voda pěkně hezky voní a balzám "chutná" (nechutnala jsem ho! :D) a voní po pomerančovým Tic Tacu :D Navíc oboje hezky vypadá :)


Spring Nails

Na Jaro je už pozdě, ale když jsem si vytvořila na nehtech kombinaci zeleného laku od Essence, z kolekce Rebels, a třpytivého Circus Confetti od stejné značky, nic jiného se mi nevybavilo. Jsou obyčejné, jednoduché, nic se mi zkrátka nechtělo vymýšlet :)


OMBRÉ Nails - Blue

Od Pátku 15. června mé nehty asi týden zdobila takzvaná technika zdobení nehtů OMBRÉ, která na vašich nehtech vytvoří tři barevné proužky, zejména zajímavý přechod mezi nimi. Tato technika využívá použití obyčejné houbičky na nádobí, se kterou za pomocí laku dokážete hotové zázraky. Teď už ale k samotne tvorbě nehtů:
 

Red Nails

Poté jsem neměla náladu si nijak zvlášť vyhrávat s nehty, tak jsem si nalakovala nehty obyčejným červeným lakem od Essence (opět je to Fame Fatal), který je jedním z mých oblíbených. Osobně preferuji značku Essence už poměrně dlouho (pár let to bude), ale jediný nedostatek, který bych lakům od této značky vytkla, je to, že se velmi brzo začínají oloupávat a někdy dokonce se dají sloupnout jako takové. I přesto jsem na Essence nezanevřela a ráda si laky od této značky kupuji i nadále.

Differently Galactic Nails

Po červené francii následovaly nehty z trochu jiného soudku. Galaktických nehtů bylo všude plno, tak jsem se rozhodla si také jedny udělat. Pojala jsem to asle svým způsobem :)


Jako podkladový lak jsem použila tmavě modrý lak od Essence č. 37 - Just Rock It! (2 vrstvy) a na něj jsem použila opět lak od Essence, tentokrát č. 78 - Blue Addicted.
 
 
(Trochu větší detail :D Není nad prst rozplácnutý na desce stolu, aby vyšla fotka co nejlépe :D Aspoň je dobře vidět detail :).)

Red Dotted Nails

Rozhodla jsem se sem přidávat i fotky, na kterých můžete vidět aktuální podobu mých nehtíků. Ráda si s nimi vyhraju, jsem ochotná do jejich tvorby "investovat" i 2 hodiny svého času, jen abych je dotáhla do "dokonalosti". Tentokrát jsem si vytvořila červené, částečně tečkované nehtíky. Nejsem sice žádný profesionál, nehty si zdobím pro "zábavu", ale myslím, že se mi docela i povedly :)


New In #1

Jelikož jsem se rozhodla kvůli častým nečinnostem předchozí blog zrušit, přesměrovávám na tento blog většinu těch článků, které jsem tam měla. Mezi ně patří zejména recenze, new in apod.
New in články jsem na blog přidávala průběžně, většinou se vztahovaly k nějakému určitému datu, tak jsem se rozhodla, že je dám do jednoho článku, abych v New in mohla posléze pokračovat tady, s čistým štítem.

Lak na nehty, Essence, č. 78 - Blue Addicted


27. 7. 2012

My Collection of Nail Polishes

Součástí mých oblíbených činností je zdobení nehtů. Proto jsem se rozhodla vám ukázat mou malou sbírku laků na nehty, které jsem si porůznu nakoupila. Sbírka obsahuje 35 laků + 5 ks pomůcek na zdobení.